MartinFallhagen 
 Filmproducent, skådelspelare och manusförfattare 

Boken om mitt liv 

Här kan ni läsa Martins egen berättelse om sitt liv såhär långt. 

Gå också gärna in och kolla i menyn ovan för Martin "in action". Under Filmer och Teater kan ni se flera klipp på Martin. 
 

 Här kommer Boken om mitt liv 

Jag flyttar hemifrån

2012 den 15 juli det var jag Martin och Carina och Lasse och Kristoffer Ölund vi packade upp allt. jag tror att Tommy hjälpte mig också. packade upp så alla packade och möblerade med sina möbler och saker.
 vi åkte till allsång på skansen. då var det måns som programledare. det var vi och Carro och Sanna och Henrik som åkte med precis efter jag hade gjort klart.
 då tänkte jag att jag skulle göra film. då tänkte jag gör filmer så frösunda kan få lite reklam för andra gruppboenden. så jag började och filma kortfilmer.
 och från början så var det tänkt att husmötet låg på tisdagar efter maten klockan 18.00
 från början åkte vi stadsbuss när vi handlade. då hade vi ingen buss
 gemnesam middag hade vi då och då var det dagarna måndag och onsdag och fredag
jag och tommy började och hade grabbkvällar. så en kväll så var han så trött så jag frågade honom vill du sova över hos mej. då sa han får jag det? då sa jag ja det får du så äter vi frukost ihop och då kan du ta ner din frukost till mig sa jag.

 
Tommy och jag har gjort massa saker ihop vi har ätit på bk, vi har varit på bio, vi har sett mammas pojkar och bitchkram. vi har varit till loppisar och spelbutiker och elganten och jula och affärer. vi har varit tillsammans med alla på resturanger och utflykter och bio.

2013 och 2014 vi fick en buss till lövstalöt. sen har vi varit på utflykter och annat. vi handlade på olika dagar med alla. 19.00 husmöte vi hade en trevlig sommar resa till Åland och kollade på Diggelo med Alla  och jag forsätter och göra kortfilmer och jag avslutade och göra kortfilmer och satsa på stort på 2014.
 vi besöker Rättvik och tomte land där det gick en utomhusföreställning. den var jätte bra men det började regna så vi tog skydd i ett tält. vi började och handla tillsammans alla. 2014 forsätter …..   

 2014 och 2015
Redan på slutet av sommarn 2012 och hela 2013 då började jag och skriva på ett film manus och alla blev så trött på mig när jag pratade om mina film ideer. personal och grannar, dom sa kan du sluta med det vi orkar inte höra mera om det. så jag bestämde mig och forsätta och skriva på film.
 
 sen blev det en dag där det kom några gubbar och chefen var där. dom var hos mig och jag hade presics avslutat en kortfilm. då sa jag att jag gör filmer omkring gruppboenden och den ska hjälpa andra och flytta in på gruppboenden.
 och alla gubbarna och chefen blev så inpade av det så jag bestämde mig och göra skapa den rupriken i början av filmen. det var en av gubbarna som sa du kunde ha ett filmtem och göra filmer. mina kortfilmer aslutades 18 feburai 2014.
 
 så den 19 febuari  2014 hade vi vårt första möte med Tomas Eriksson sen började vi och filma den 17 maj. pimenär 21 augusti 2014. min första och föreläsa och visa film det blev 21 augusti 2014. till våren 2015 samma år firade vi med bubbel fest första filmen. då bjöd Tomas Eriksson med alla föräldrar  när det blev sommar 2014 då började jag och skriva manuset till lövstalöt 2.

2015 till 2016
Tomas Eriksson och  David Fredriksson och jag och Lasse och Andreas  träffas och bestämde att jag skulle filma från vår sommarresa. hur då sa jag? så jag fick låna en filmkamera.
Sen blev det fullt fart på den sommaren. vi besöker Ullared och diggeilo och vallarna i falkenberg  och jag filmade jätte mycket då.

husmöte hade vi klockan 19.30 både 2015 och 2014. under sommaren  2015 då fick alla veta att Tommy fick en lägenhet i Piteå. alla blev jätte ledsna mest jag och Hampus.
 han flyttade för det fanns inte någon Wifi och Telia bredband och att det var bara han som fick ta hand om gräsmattan. sen var personalen på tommy ganska mycket och gjorde tommy arg. han fick inte göra som han ville och det gjorde tommy mer arg. och tommy blev också arg på personalen.
sen fick tommy kontakt med sin mamma. men tommy var med på allt som vi gjorde tillsammans och grabbkvällarna det var på vippen att tommy skulle få parapål  men det blev inte så.
 
 från början var det tänkt att laban personalen skulle vara med som skådespelare. sen fick vi veta att dom inte fick vara med av chefen. sen tänkte jag om vi kunde fråga skådiespelare istället. så gjorde vi det vi frågade David om det skulle gå lättare.
  och sen frågade David mig vilken skådiespelare  som jag ville ha med. sanna som spelar pax eller Tomas Norström som spelar olle i pistvakt och polismästaren i Lassemajas deckarbyrå. då valde jag Tomas Norström.
 han är jätte bra och lugn person och göra filmer med. dom andra som jobbar i lövstalöt en del är blyga eller inte vågar vara med. då passar det bra med Tomas som personal. det blev roliga bloppers.  jag intrejuade mina grannar som i första filmen så gjorde jag i andra filmen med också.

inspelningsmånader
Vi startade film 2 med filmtemet och började filma frågor med scener den 22 augusti och Septemper   2015 och pimenär på vintern 2015. till våren 2016  vi fick besök av tommy han kom som en överraskning till alla i Lövstalöt. vi satt på le park och firade min andra film. då var filmaren Andreas Norin med. det var så roligt att se Tommy.
Efter några dagar efter tommy var hos oss då kom det ett gäng och cyklade förbi jobbet och intreujvade oss. dom hade ett filmtem med sej och filmade  och hemma i lövstalöt också. det var funkttionshinderbanan. dom ska se om det ska byggas fler gruppboenden i Uppsala det var det första tv uppdraget med film 2.
 
2016 till 2017
Jessica från laban flyttade in i lövstalöt  vintern 2015 då var jag föreläste och visa film när Jessica flyttade in. så jessica blev favokompis med alla bor i lövstalöt.  mest  med Madde och med alla vi också. mest var det madde. alla blev  jätte ledsna när madde flyttade. Jessica och tessan grät mest av alla.
  
sommaren 2016. vi besöker älvkarleö  ett sommarstuga med grill och utflykt. se sej om där vi sov över 2 nätter. madde bodde till 21 september.  jag åkte till Göteborg. jag fick se macken föreställningen precis  eller om det var spargrisarna  i april 2016. då fick jag veta att Rebecca blev min ledsagare. sen vi fick en ny granne i lövstalöt.
vi startade verksamhetsmöte med chefen där vi tar upp saker omkring personalen inte ska veta om sedan vintern 2015.

 hösten 2016. björn när han såg på youtube och på hemsidan då sa han ska jag bo med filmstjärnorna? jag skulle säga alla nya får vara med mina filmer. då blev björn så glad så han började och prata på. han blev insatt på det björn.
 den sommaren skrev jag manuset till min film 3. det tog ett tag innan vi kom igång till november och desember 2016 med aktivateterna. då ramlade jag hade så ont i knät när vi filmade på gymmet.

2017 till 2018
 Jag besöker Luleå mars 2017 vi firade våra födelsedagar. då gjorde vi det som vi skulle ha gjort på sommaren 2016 eftersom jag fick en resa till havsuddens havsbad i julklapp 2015.
 Leksand match och pubkvällar och vara själv hos Tommy i Norrfjärden.  precis inann vi skulle åka då blev jag sjuk och precis den dagen blev då blev jag frisk.    

Vi jobbade jätte mycket för och få tag på en skådiespelare. vi frågade Anders Linder men han hade blivit sjuk. han hade fått canser. sen blev han frisk då tackade han nej.
Först var det tänkt att göra en ny paradi på galaxer i mina braxer sa kapten zoom. nu när han tackade nej så blev det pradiet där kapten zoom skickar mira till jorden och kollar på gruppboenden. och Philoméne Grandin tackade ja och ville gärna spela mira.  och det blev ett jublande succe så vi kunde avklara hela filmen.
 sen var det mycket med experterna. vi hade från början tänkt på Morgan Allning och sussanne och Johanna. morgan var så stressad och Sussanne fick inte av sin chef. vi pratade mycket med vänner som kunde vara inhoppare och David själv. då tyckte vi att då kan Johanna ta över allt och så blev det.
 
  vi besöker fruvik camping. där var det trevligt och mysigt men tvn funkerade inte. den stod och hackade. sen kunde jag inte sova den första natten. björn och jag delade rum och han hostade och snarkade högt så jag delade rum och han hostade och snarkade högt så jag kunde inte sova. sen var han mörkrädd. då tände personalen en lampa som var så stark så den blände mig. sen kunde jag inte sova på hela natten. då låg jag i sängen och  var vaken. funderar på saker. jag somnade 06 eller 07. sen kom personalen och skulle ge björn medeisin. då sa dom god morgon. då låg jag och sov
      
2018
Första filmen hade jag pimenär 21 augusti 2014. sen åka på föreläsningar och visa film till hösten 2015 medans det var inspelningar av film 2,
 Den andra filmen hade pimenär slutet av hösten och vintern 2015. den blev vi klara med på våren 2016. det är därför det står första året på den första dvdn.
då tänkte vi inte på skriva en ny film då och då var vi upptagna av film 2 och det var jobbigt för alla då när tommy hade sitt sista år i lövstalöt.  om jag hade skrivit då skulle vi vara klara föra året.

Vilken tur att jag började 1år senare med manuset till film 3. det blev till sommaren 2016
Nu i vintras 2018 då blev vi klara med hela filmen. pimenär på våren 2018 på peppiska muren och vilken succe det blev och vilken storpolik jag fick. det var jag och David och Mira och Tomas och Lasse.
sen på samma plats då blev det en intreju med mig och Mira och Tomas det var bra frågor som dom ställde till oss.
Vi hade en gala kväll med röd matta och popgorn och läsk och kaffe och glitter. då var det tänkt att det filmtemet som intrejuvade mig i stockholm skulle komma och unt. men det kom inte till lövstalöt sen hade vi en filmvisning kväll där vi bjöd olika gruppboenden dom tyckte den var bra.
 
Svt ville göra ett rapogge. dom hade sett min intreju och filmen. så det kom en raporter till lövstalöt  och ställde frågor till mig och det blev en tittarstorm. folk vill köpa min film.
 och sen hade tv 4 sett inslaget så dom frågade oss om vi ville sitta i tv 4 morgonsoffa. det ville vi. så vi åkte dit. idrekt efter inslaget har vart då vill folk köpa min film. jag åkte till Falkenberg då var det en festival där för min film.
först var det filmen 
sen pratade jag och läste
sen intreju med mig på scen

 den dagen blev filmat av samma gäng som intrejuvade mig första gången i stockholm.  sen en gång till en intreju. men det räckte med den första ifrån falkenberg.    
fler som köper filmerna och tycker dom är bra.  då tycker jag att vi borde ha mer saker med namnet fallhagen film på beställning. då vill jag åka på fler konferrenser och mera tv uppdrag vill jag ha. då tycker jag att vi ska göra mer reklam för fallhagen film.                                          
        Här är en gammal text som handlar om mig

Jag martin fallhagen jag blev född den 9e mars 1990 blev jag född och just den dagen som blev min födelsedag från början då var det tänkt at jag skulle heta daniel sen
Tyckte jonna att jag skulle heta samuel
sen så såg mamma och pappa att ungen skulle heta martin det var ett fint namn därför fick jag heta martin samuel fallhagen.
 
Vi åkte ut på saker och utflykter det var så roligt
Ibland var det fint väder och regnit och oväder och snö och is och höst att ha kul med familjen och grilla gjorde vi också och hade fester.
 
Vi åkte mycket till karlstad och borde i husvagn och hus bilar till olika campingar där lärde jag mej teken jag teknade mycket på den tiden då träffade vi på Irene hon lärde mej teken och tal.
Vi var också mycket utomlands danmark sen grekland
Också åkte vi till mallorca och finland till mumindalen.
Vi firade jul och påsk och midsommar kraftskivor och gårds festar
Tillsammans
Vi fångade kräftor och fiske och meta från bron och vi fiskade mycket då.
 
Jag gick på dagis och förskola där då var det en hel del folk jag hade en astitent person i på dagis och förskolan som hete brittmarie hon hjälpte mej med allt med änmena.
Sen flyttade jag in i skola sen då fick jag skolkompisar
Och svåra ämnen då hjälpte brittmarie till med mej
Det var jag martin sen var det johan och johankim
Och anna bratte och lovisa och mickel och Luise det var två klasser i samma rum den andra klassen det var
Och malin och elernor och mickaela och robin och simon och alexander och kim och emma
 
Sen var det den största klassen många var snälla men det var en hård kille som bråkade med alla men han hette tim men ändå var han snäll men hård en av den klassen det var en pojke som så snäll som tog hand om mej han hette patrik.
 
Jag martin fallhagen jag har haft asitenter i skolan och hemma från början hade jag tjejer som var med mej sen blev det killar sen Linda yongmar och Linda forsell sara och brittmarie hjälpte mej i skolan och johanna och när jag var på dagis då var det lisabeth på dagis när brittmarie var borta sen johan andersson
Här i hängan bodde vi länge från 1990 till 2002 bodde vi där sen flyttade mamma och martin till hedgatan dom skulle riva huset då flyttade mamma och martin och lasse flyttade till datahuset som låg nära min skola
När det blev 2004 flyttade mamma och martin till dalavägen 5 meter från hedgatan sen flyttade mamma till vesterås och Lasse flyttade till stockholm.
 
Vi på vad skola satte upp en föreställning som blev succe på skolan det var pistvakt det var kul jag fick spela svene största brodern men från början var det tänkt att robin skulle spela olle pressis innan pimenären blev robin sjuk då fick Luise hoppa in i den rollen och luise skulle spela storerik på tavlan då fick johankim hoppa in i den figuren.
Det blev så stor jublade succe så jag bestämde att fundera på en uppsättning av andra föreställningar
 
Sen gjorde vi fem myror är fler än fyra elefanter
Då gjorde vi boksatvningen p var den första som vi gjorde det blev en också en succe.
Efter det då var vi i bystugan då gjorde vi en skech ur fem myror det var extra roligt när robin fick i gång på puliken med skechen latjså labans lådan det var öppet hus på bystugan då.
Efter det planerade jag in nästa show med fem myror
Då fick jag en ide att vi skulle ha mina trommor och slå på då gjorde vi bokstaven o efter det då hoppade emma av ville inte vara med mera hon orkar inte mer det var bokstaven o som var den sista föreställningen som vi gjorde vad gör vi nu jo vi lar ner föreställningarna
Jag och robin ville forsätta med föreställningar vi försökte med det men det nådde inte hela vägen då bestämde vi att vi lägger ner helt.
 
Och nu forsätter vi med teater jag spelar teater på laban skolan i uppsala och Robin spelar teater på teatermaskinen i riddarhyddan.
Och lollo ska bli arrangör och går på skola i Norrköping.
 
Martin, december 2012