Lycklig måndag - Rut & Rot

Sverige är fullt av små fina stugor som man både kan leka i och gömma sina hummertinor i. Sverige är fullt av små fina stugor som man både kan leka i och gömma sina hummertinor i.

Ja men, jag menar hur svårt kan det vara? Ja, eller Huuur?

Fan, kan du inte läsa den svenska byggritning från Bejers Bygg i Uppsala?

Nej, det är klart man använder ju utländsk arbetskraft. De är ju så billiga och energiska. Fast jag vet inte om det stämmer. För de säger att det behövs fyra man i tio dagar för att göra ett litet pörte.

 

Veckans bloggfråga är följande: Kan jag göra Rot-avdrag för att bygga ett pörte på andra sidan jordklotet?

Nu finns det kanske vissa av er som skrattar, men jag vill gärna ha ett korrekt svar på denna fråga. För det lär finnas svenskar med hus i Thailand som fått göra Rot-avdrag för tillbyggnad av sin bungalow. Hur absurt det än låter så verkar den svenska lagstiftningen gälla alla svenska medborgare var än i världen man befinner sig.

Dessutom lär du kunna anställa en flitig thailändska som lagar din mat och stryker skjortorna med Rut-avdrag medans du är i Thailand. Snälla jurister, eller blivande sådana: giv mig ett svar!

 

Nå, hur går det med pörtet undrar ni säkert. Jo, i morgon ska byggnationen påbörjas. Ritningar ska studeras, pannor läggas i djupa veck. Intet ord ska dryftas utan teckenspråk och gäster med gester råder. Med Rot-avdrag, det förstår vi allihopa.

 

På förra veckans fråga så går den nya damstassen till en icke helt okänd veterinär som kommit med detta intressanta inlägg:

"I Sverige avlar vi på de största, köttigaste djuret och starkaste djuren. Vi bygger säkra stallar, använder maskiner för att sköta djuren medan i indien är det den kossan som klarar att anpassa sig bäst till människan, trafiken, plastpåsarna och klimatet som överlever och får kalvar."

Tusen tack för det svaret!

 

2012-03-12

Etiketter: lycklig måndag

Kommentera gärna inlägget: