Lycklig måndag - Tack Wilmer X

Måndag. Lycklig måndag

Alla min vänner går till jobbet men inte jag

Måndag. Är just en  sån dag

Som alla andra hatar, men jag, jag mår  bra

 

När veckan drar igång

och andra går till jobbet

drar jag upp täcket igen.

Jag njuter av att slagga

ett par timmar till

Jag har slått dank sen åttiofem.

 

Måndag. Nu är det måndag

Det sägs att alla vill ha jobb

men ingen verkar glad

 

Så måndag blir bara en trist och vrång dag

Och att slita mellan åtta och fem

mår ingen bättre av.

Måndag, en dans- och sångdag

Jag sjunger när jag jobbar

för jag jobbar när jag vill och mår bra.

 

Genom att låna några strofer ur denna underbara text från Nisse Hellberg och Wilmer X från deras platta "Hallå världen!" som kom -95 kan jag dra täcket över huvudet och somna om denna snöfyllda måndag. Behöver inte komma på några egna bloggrader i dag. Men till er alla som snart ska skrapa snö och is från bilrutan eller vänta på svinkalla perronger dit tågen aldrig kommer säger jag bara: Håll ut kamrater - vi går mot ljusare tider! (Vilket också innebär att man måste dra ner rullgardinen för att somna om måndagsmornar efter klockan åtta. Men det är smällar man får ta...)

 

Uppsala 2012-01-23

Etiketter: lycklig måndag

Kommentera gärna inlägget: