Lycklig måndag - våren är på väg

Jepp - våren är sannerligen på väg!


Jag fick det bekräftat i går när jag arbetade på Gränby 4H-gård där en av tackorna just hade nedkommit med ett välskapt lamm. Nyfiken, sprallig och spänd på vad livet har att erbjuda vinglade lammet mot mig med stora, mörka ögon.

 

Låt oss hålla tummarna för att vintern inte slår till med chock-kyla och kaos-väder (Aftonbladets benämningar) för det är egentligen för tidigt för lamm att se dagens ljus redan i januari. Men den förmaningen brydde sig varken tackan eller lammet om att lyssna till.

 

Uppsala 2012 - 01 - 15

 

 

 

 

 

 Tackan på bilden har bara en tillfällig formsvacka just nu. I vanliga fall är hon också sprallig, nyfiken och med ett knivskarpt intellekt ...

 

 

Foto: Fotoakuten.se

Etiketter: lycklig måndag

Kommentera gärna inlägget: