Lycklig måndag - hej clown!

 Tre fantastiska föreställningar på Uppsala Kongress & Konserthus under senaste halvåret. Här är Martin den redan smått legendariske clownen Conny i Cabaréföreställningen.

 

Ännu en skoltermin är snart slut. Det är också Martins sista hösttermin som elev i Labanskolan. Nästa gång det ringer in till ett nytt skolår är det inte för honom. Då väntar ett arbetsliv som vuxen.

Men i går stod han åter på Uppsala Kongress & Konserts scen inför fullsatt salong. Det är mäktigt och när mer än 300 entusiastiska människor reser sig upp och ger ensamblen och skolans personal stående ovationer går det en rysning längs ryggraden. Jag får ståpäls, som Gunde Svan så poetiskt uttryckt det.

Jag vill att Martin och hans skolkamrater ska fortsätta att känna stolthet. Känna att lusten och skaparglädjen räcker till för att fylla många salonger, men mest av allt känna att den berikar det egna livet.

Hans storasyster Jonna var sex år när hon under ett nattligt samtal i framsätet på en husbil på Österlen knäckte koden till hela livets innersta hemlighet. Hon formulerade de ord som sedan blev hennes och som också blivit Martins: Man måste tro på sig själv.

Svårare än så är det faktist inte.

 

Tack Labanskolan för att du finns!

 

Uppsala 2011-12- 12

Etiketter: lycklig måndag

Kommentera gärna inlägget: